Sayfalar

Perşembe, Temmuz 03, 2008

Bir bilgisayar oyunu ve bir klasik müzik konseri...


Göttingen son günlerde neredeyse Muson İklimi yaşıyor. Gündüz inanılmaz bir sıcak ve nem, akşam inanılmaz bir yağmur ve şimşekler...Almanya'nın ortasında olduğuma inanamıyorum bazen. Küresel ısınmaya hala inanmayan var mı? Göttingen'de misafirim olabilir.

Bugünkü hava beni bir acaip yaptı gerçekten, bünyem şaşırdı. Bir de buna obez canavarlarım eklenince, oh, yeme de yanında yat!

Hepimizin içinde stresle beslenen ufacık canavarlar var.

Gün içinde beynimizin, bilincimizin sürekli strese odaklanmasını ve kendimizi rahatlatmanın - en pozitif bakış açısına sahip olanlarımız için bile- fazladan uğraşı ve enerji gerektirmesini başka türlü açıklayamıyorum artık.

Ama o canavarları susturan şeyler de besleyenler kadar günün içinde gizli. Bir bilgisayar oyunu gibi, günün sonuna doğru hızla ilerlerken yol üstünde farklı renklerdeki puanları topluyoruz. Gri stres puanları, pembe mutluluk puanları, beyaz huzur puanları, yeşil sevgi puanları, mavi ilgi puanları... Gri puanlar canavarları beslemek için, diğer renklerin çoğu ,ama öncelikle beyaz, ise susturmak için. Tabii saf ve kesin bir ayrım yapamıyorum, bazen diğer renklerin içinden de gri çıkıveriyor, mesela mavi puanlar genelde gri puanlarla geliyor şu sıralar.

Bugünlerde yolum üzerinde en çok gri puanlardan var. Onlardan en az toplayarak ilerlemeye çalışıyorum genelde, ama bugün "çürük puan"a denk gelip 100 gri puan kazandım!

Günümü anlatmak için "negatif" kelimeleri kullanmamaya çalışınca, anca böyle anlatabiliyorum derdimi.

Elbette sırf benim günüm için değil bu. Ülkecek gri puan bağımlısı olduk ve daha da kötüsü kara kapkara kriz puanlarına yöneldik şu sıralar. Son sürat yokuş aşağı gidiyoruz , bakalım ne zaman fırtınalı denizlere uçucaz.

Gerçekten çok şeyler var söylemek istediğim (hem ben hem de ülkem için büyüyerek ilerleyen) bu kriz dönemiyle ilgili, ama şu anda dalarsam kendimi çok yıpratıcam sanırım.

Onun yerine, günün bana en fazla beyaz puanı veren etkinliğine geçmek istiyorum: Akademische Orchester Vereinigung Göttingen (Göttingen Akademik Orkestra Konsorsiyumu) Klasik Müzik Konseri...

Konserde Bartholdy ve Strauss çaldılar,ve Strauss'dan en sevdiğim senfoninin en güzel kısımlarından birini.Ne yazık ki kameram yanımda değildi ve telefonumla çektiğim videonun ses kalitesi çok düşük. Burada paylaşamıyorum.

Ama kesinlikle tavsiye ediyorum: Vakit ayırın, arşiv karıştırın ve size en uyan bestecileri ve klasik müzik parçalarını bulun. Elinizin altına bir yerlere koyun bu parçaları. Renginiz griye çaldıkça bu parçalardan renk alın.

Benim favorilerim : Rachmaninov, Ravel ve Strauss'dur, ama çok değişik müzisyenleri hatta Liszt'i bile sevebiliyorum bazen. Yine de, her rengi içinde barındıran müthiş bir parça: Ravel - Bolero. Çok popüler ama bir o kadar da derin bir parça. Sizler için youtube'da bulduğum en güzel versiyonunu buraya ekliyorum (Türkiye'de hala youtube sorunu var biliyorum ama bu sorunu kırmanın yöntemlerini de bulmuş bulan elbette =) Tavsiyem, hala youtube'a erişemeyenler : internette ufak bir tarama ile sanırım bir sürü farklı yol bulabilirsiniz.)

1.Bölüm


2.Bölüm


Sevgi ve Işıkla Kalın Efendim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

alo alo
deneme deneme 1-2 1-2 1-2
bunuda ancak türkler yapar dimi :))
hele bu türk birde teyzoş olursa:))
kuzumun yazılarına ancak bu hafta bakan teyzesine, yazılarıma neden bakıpta yorum yapmıyorsun teyzoşum stemi hiç yapmadığı için senin hayatının renklerinin öncelikle yeşil olduğunu düşünüyorum.Gri rengide nedense oldum olası ben hiç sevmem.Aslında sende de hiç gri görmedim ben.Üzerine giymeyi tercih etmediğin gri renkteki bir elbiseyi yaşamında hiç düşünmüyorsan, bence ruha gri giydirmekte anlamsız.Tercih durumu yani.Ben şahsen ruhuma da hiç gri giydirmem. :))) ben canlı canlı renklerdeki hayatın içinde olmak isterim hep.Hemde tabiri caizse renklerin cart olanlarından)))).
Ruh hallerimizde yaşamı huzurla karşılamak açısından,güçlü olmak açısından beyaz olmalı.Ülkemize, topraklarımıza sahip çıkmak içinde toplumca pembe ve yeşil giymeliyizki, öyle toplumda yetişen nesillerde pembeyi, yeşili,maviyi ve beyazı bilerek büyüsün ve hayat yolunda güçlü ilerlesinler.
Kıssadan hisse:)
1- Hayatı stresli dahi olsa pembeyle
2- İlişkileri stresli dahi olsa yeşille
3- Paylaşımcı çoğalma adınada hayatı mavilerle ve beyazlarla
kucaklamak gerek.
Teyzoşunun dediği doğrudur.Büyükler doğru düşünür doğru der:)))))))))))))))
Büyük sözü dinlemekde siz küçüklere kalır:)))))))))))))
Bizim yaşımızdada aynı kural geçerli:))))))))
SENİ SEVİYORUM PEMBELİM
YEŞİLLİM
MAVİLİM
BEYAZLIM.
KOMACAN MUCUK. TEYZOŞUNUN BİRTANESİ SENİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUZ.
PEMBE YEŞİL MAVİ VE BEYAZLAR GRUBU ADINA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails